top of page
Visgerecht

Veelgestelde vragen

Moet je single zijn om deel te nemen?

Nee, je hoeft niet single te zijn. We verwachten wel dat je niet met je partner komt en open staan voor contacten met andere gasten. 

Op welke leeftijd richten jullie je?

We richten ons op de werkende mens, dus ca. 25 tot 67 jaar. Ben je ouder en niet-werkend, dan ben je ook welkom, maar weet dat we ons richten op de werkende mens. Voor ouderen wordt er immers al van alles georganiseerd. 

Moet je in de buurt wonen?

We zijn lokaal georienteerd en vinden het leuk als buurtbewoners elkaar leren kennen bij ons. Zodat het makkelijk is om contact te blijven houden als je dat wil. Woon je wat verder weg, dan ben je ook welkom, maar weet dat we ons richten op mensen uit de buurt.

Is het een dating-diner?

Nee, het is geen dating diner.

Mag je ook met zijn tweeën komen?

Je mag met zijn tweeën komen, maar we vragen je wel om niet naast elkaar te gaan zitten. Je komt immers niet om bij te kletsen, je komt om nieuwe mensen te leren kennen.

 

Hoe zit het met dieetwensen?

Het is dinner-to-share dus er is altijd keus. Er is altijd een vegetarische optie beschikbaar. Neem voor andere dieetwensen contact op met de host.   

Wat kost het?

Deelnemen aan Tafel tien kost €27,50. Hiervoor krijg je twee gangen, een drankje en een kopje koffie of thee.  Overige drankjes reken je zelf af. In sommige steden (zoals Haarlem) kan het afwijken.

Hoe laat begint het?

Dat varieert per stad. De inloop is om 18.00 uur of om 18.30 uur. Een half uur laten ga je dan aan tafel. 

Hoe betaal ik?

Je betaalt door op de betaallink te klikken die in de bevestigingsmail zit. Je aanmelding is pas definitief als je betaald hebt.

Verdienen jullie er geld aan?

Nee, Tafel tien is een sociaal initiatief. De hosts doen het werk vrijwillig en betalen ook hun eigen diner.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?

Als je je hebt aangemeld en betaald en je bent verhinderd, kun je je tot 24 uur van tevoren afmelden bij de host van jouw stad. Je krijgt dan je geld terug. Als je je afmeldt na 18.00 uur de dag van tevoren, krijg je je geld niet terug. Je mag wel een vervanger sturen in jouw naam.

Wat als er iemand onwel wordt?
Tafel tien is een informele organisatie. In het restaurant zijn doorgaans personen met BHV aanwezig. Het restaurant houdt gasten in de gaten, net als wanneer je met collega's of kennissen of vrienden gaat eten. Tafel tien is in die zin niet anders. De hosts hebben zodoende geen BHV of EHBO. Wel kun je het van te voren natuurlijk aangeven als er iets is waarmee rekening gehouden moet worden. Daar wordt vertrouwelijk mee omgegaan, wel zal de host indien nodig het restaurant op de hoogte stellen, altijd in overleg. 

Ik wil het wel hosten in mijn stad. Kan dat?

Ja, zeker kan dat, leuk! Hier lees je meer info over host zijn

I don’t speak Dutch. Can I come as well?

Yes, you're very welcome. The introduction might be in Dutch, yet the one of one conversation can be done in English, of course. 

bottom of page